strange loco running

Discussion in 'N / Z Scale Model Trains' started by sirrab, Sep 9, 2013.

  1. sirrab

    sirrab New Member

    Joined:
    Feb 22, 2005
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    hi All,

    I hope someone can help me. I have a atlas loco class b23-7 which is running strange. when I run it it doesn't always move but if it does and i run it at any speed it will start at this speed and then it starts to slow down and speed up and finally stops. It can't be the track as when i use a push pin in front of it so it can't move this still happens.

    Any idea's anyone please :)

    Thanks
    Craig
  2. steamhead

    steamhead Active Member

    Joined:
    Apr 17, 2005
    Messages:
    2,527
    Likes Received:
    0
    Is this a DC or DCC loco..??

    Gus
  3. sirrab

    sirrab New Member

    Joined:
    Feb 22, 2005
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Sorry is DCC :)

    Craig
  4. sirrab

    sirrab New Member

    Joined:
    Feb 22, 2005
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    new info,

    tried running it in one place and noticed the following.

    stops then restarts after several minutes. slows down and speeds up.

    I ran it in one place with a tack in from of it so it cant move.

    strange :)

    Craig
  5. zathros

    zathros -----SENIOR---- Administrator Moderator

    Joined:
    Apr 6, 2013
    Messages:
    7,686
    Likes Received:
    3,526
    Sounds like something is overheating, probably a bad solder. :)
  6. sirrab

    sirrab New Member

    Joined:
    Feb 22, 2005
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    thanks will see what i can find
  7. sirrab

    sirrab New Member

    Joined:
    Feb 22, 2005
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0

    Thank You yes a bad solder on the decoder. one of the pads

    Thank you everyone
  8. zathros

    zathros -----SENIOR---- Administrator Moderator

    Joined:
    Apr 6, 2013
    Messages:
    7,686
    Likes Received:
    3,526
    Great! Happy you found that. Make sure any grease is fresh because sometimes old grease can cause great resistance and make components overheat. :)