Problems accessing the Gauge pages

Discussion in 'Getting Started' started by ezdays, May 1, 2006.

  1. ezdays

    ezdays Out AZ way

    Joined:
    Feb 3, 2003
    Messages:
    6,590
    Likes Received:
    0
    Are any of you having problems accessing the Gauge or moving from page to page? I've had more "time-outs" or The server at www.the-gauge.com is taking too long to respond. error mesages when trying to access the main page, or when trying to view threads. Just checking to see if the problems are universal or just with my ISP.:confused:
  2. Clerk

    Clerk Active Member

    Joined:
    Nov 6, 2002
    Messages:
    1,744
    Likes Received:
    0
    Don. I haven't had any problems lately
  3. N Gauger

    N Gauger 1:20.3 Train Addict

    Joined:
    Dec 20, 2000
    Messages:
    7,260
    Likes Received:
    0
    fine here too - as of this post :)
  4. doctorwayne

    doctorwayne Active Member

    Joined:
    Sep 7, 2005
    Messages:
    3,845
    Likes Received:
    0
    No trouble here, Don, and you know how it seems to find me. I was on the Gauge last night, along with a couple of other sites, and found things everywhere to be very slow, but I just put it down to my steam-powered computer and excess traffic online.

    Wayne
  5. ezdays

    ezdays Out AZ way

    Joined:
    Feb 3, 2003
    Messages:
    6,590
    Likes Received:
    0
    Well, I'm still having problems. Sometimes I get to the main page and can't get to any others. Sometimes I time out waiting for the main page. I've posted a few messages, but again, sometimes I time out waiting for the page to refresh after uploading the post. :rolleyes:

    If it's on this end, I'm just going have to wait it out. Uh, don't expect a photo contest vote or a new contest until this settles down. :cry:

    Steam powered eh, well, I've upgraded to a diesel powered computer, but it's still screwing up...:D :D
  6. kmorris

    kmorris Member

    Joined:
    Oct 15, 2005
    Messages:
    42
    Likes Received:
    0
    Working fine for me.

    If you do a tracert you can find where the bottleneck is.

    go to a DOS prompt (or Start/Run then enter cmd.exe)
    the at the prompt type:

    tracert the-gauge.com

    This will tell you how long it takes to go from place to place while it tries to connect to the site.

    Hope that helps.
  7. ezdays

    ezdays Out AZ way

    Joined:
    Feb 3, 2003
    Messages:
    6,590
    Likes Received:
    0
    Thanks Kevin.:thumb: Right now things are working normally. Earlier I had more time-outs than not.:rolleyes: I have a feeling that since it didn't affect everybody, that it might have been a router somewhere between my ISP and the Gauge server. Yesterday I sen't myself a message from another computer about 10 miles away but on a differerent network and it took an hour and a half for it to get here.:confused:

    I'll hang on to this to see if I can't trace the problem the next time this happens.:wave:
  8. RailRon

    RailRon Active Member

    Joined:
    Nov 23, 2002
    Messages:
    1,665
    Likes Received:
    0
    Don, even halfway around the globe I don't have any problems here. Hope you can sort out the bottleneck soon - must be frustrating for an administrator not to be able to get into the pages which you should administrate... :curse::curse::curse:

    I'll keep my fingers crossed for you - but sometimes the gremlins of the net are just a little bit too effective for us normal mortals! :D:D:D (I know this effect from the administration of an Unix system... :( )

    Ron
  9. N Gauger

    N Gauger 1:20.3 Train Addict

    Joined:
    Dec 20, 2000
    Messages:
    7,260
    Likes Received:
    0
    Geeze - that's embarrasing :oops: half way around the world eh??

    Just between you & me - I was wondering how come it was so quiet in here today bounce7
  10. ezdays

    ezdays Out AZ way

    Joined:
    Feb 3, 2003
    Messages:
    6,590
    Likes Received:
    0
    This just means that I have to work twice as hard tomorrow while Mikey kicks back a bit. sign1 sign1 sign1
  11. TrainNut

    TrainNut Ditat Deus

    Joined:
    Sep 15, 2004
    Messages:
    1,810
    Likes Received:
    0
    Yes Don, I was having problems as well. If I could get the home page to open up, I usually could not get to anything else. It finally got so bad that even the home page would not open up. This started sometime this morning and now that it is later afternoon, it seems things are back to normal. Everything else on my system has been working fine. Only this one site has been giving me guff.

    EDIT: 5 oclock and it's mostly back to normal but sometimes still flaky. Again, only this site. At least I can post again.
  12. ezdays

    ezdays Out AZ way

    Joined:
    Feb 3, 2003
    Messages:
    6,590
    Likes Received:
    0
    Tom,

    Are you by any chance on Cox cable? It sounds like a teritorial problem. I seem to be back to normal as well, just a few minutes after you.
  13. jim currie

    jim currie Active Member

    Joined:
    Jun 29, 2003
    Messages:
    1,443
    Likes Received:
    0
    no problems other than a bit slow.
  14. ezdays

    ezdays Out AZ way

    Joined:
    Feb 3, 2003
    Messages:
    6,590
    Likes Received:
    0
    Yeah, but you're on dial-up down there aren't you?
  15. TrainNut

    TrainNut Ditat Deus

    Joined:
    Sep 15, 2004
    Messages:
    1,810
    Likes Received:
    0
    Yep, I'm on Cox. I don't understand why it is only this one site though. Oh well, go figure.
  16. ezdays

    ezdays Out AZ way

    Joined:
    Feb 3, 2003
    Messages:
    6,590
    Likes Received:
    0
    Yeah, it was pretty weird, but I've had things like this happen before and I've blamed the Gauge server. Sometimes it was, but not this time. Maybe there were a half-million other sites that were affected but neither of us went to any of those so we would never know.:rolleyes: :rolleyes:
  17. Gil Finn

    Gil Finn Active Member

    Joined:
    Aug 29, 2005
    Messages:
    1,510
    Likes Received:
    0
    I have q problem making post once I click POST