MRC Prodigy Express Questions...

Discussion in 'DCC & Electronics' started by darkcurves, Mar 12, 2008.

  1. kmackenz

    kmackenz New Member

    Joined:
    Mar 24, 2008
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Lester,

    You say solid wire, will regular CAT5 work for the cabling?

    Thanks
  2. lester perry

    lester perry Guest

    Sorry I don't know what cats is. If it is stranded wire no. You might get it to work sometimes but it will caues trouble eventually. use solid wire and be finished with it.The female connectors that go on the facia of your layout have slots the wire goes into, when I put the wire in the slot I let a few inches go through and stick out to slice to for next plur. there are special connectors for this. It sounds complicated but it isn;t. be patient take your time and think
    Les
  3. darkcurves

    darkcurves Member

    Joined:
    Feb 5, 2007
    Messages:
    162
    Likes Received:
    0
    Abit off topic, how many amps does Prodigy Advance 2 supply? Tony's Trains says only 2.5 amps, kinda low compared to it's competitors right?
  4. jwils1

    jwils1 New Member

    Joined:
    Jan 24, 2007
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    They now supply 3.5 amps.

    Jerry
  5. darkcurves

    darkcurves Member

    Joined:
    Feb 5, 2007
    Messages:
    162
    Likes Received:
    0
    Oh, ic. Thanks.
  6. darkcurves

    darkcurves Member

    Joined:
    Feb 5, 2007
    Messages:
    162
    Likes Received:
    0
    I went ahead and bought the Prodigy Express because it was 100 dollars less than PA2. The only drawback which i think will affect me is the read back CV function. I guess i have to get a notebook and write down every single changes i do to CV.