i want to make a car with Hydraulics. please help

Discussion in 'RC Onroad Forum' started by minitrucker, Aug 19, 2004.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. dj6666969

    dj6666969 Active Member

    Joined:
    Feb 6, 2004
    Messages:
    1,284
    Likes Received:
    0
    at radio shack they have a lowrider with hydros, really just motors but its looks kinda cool!
  2. minitrucker

    minitrucker Member

    Joined:
    Jul 1, 2003
    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    ok, lets get this straight. Im talking about hooking up 4 servos on my car and using them to move the car up and down. Im not talking about using real car hydros, that would be pretty stupid because there is no room at all for that and that crap is really heavy. servos, servos, servos.
  3. Justin_E

    Justin_E Member

    Joined:
    Jun 21, 2004
    Messages:
    342
    Likes Received:
    0
    tats right
  4. Justin_E

    Justin_E Member

    Joined:
    Jun 21, 2004
    Messages:
    342
    Likes Received:
    0
    now get to work!
  5. minitrucker

    minitrucker Member

    Joined:
    Jul 1, 2003
    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    lol, im tryin man but the hard part is trying to figure out how to get the servos mounted. after that its easy
  6. Justin_E

    Justin_E Member

    Joined:
    Jun 21, 2004
    Messages:
    342
    Likes Received:
    0
    do you have the servos and radio allready?
  7. jlmoreno911

    jlmoreno911 Member

    Joined:
    Dec 23, 2003
    Messages:
    115
    Likes Received:
    0
    Just copy the REVO design but instead of the shocks put the servos, you will be moving in no time!
  8. minitrucker

    minitrucker Member

    Joined:
    Jul 1, 2003
    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    thats a good idea jl and yea I have a 4 channel remote and a 7 channel receiver and all the servos id ever need
  9. Justin_E

    Justin_E Member

    Joined:
    Jun 21, 2004
    Messages:
    342
    Likes Received:
    0
    are you making independent hydrolics? or both back wheels and both front wheels?
  10. minitrucker

    minitrucker Member

    Joined:
    Jul 1, 2003
    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
  11. monsterrcbuilder04

    monsterrcbuilder04 Active Member

    Joined:
    Feb 13, 2004
    Messages:
    1,636
    Likes Received:
    0
    you need a 6 channel radio man.
  12. tnx

    tnx Member

    Joined:
    Jul 18, 2004
    Messages:
    255
    Likes Received:
    0
    ya lol. 1 for throttle, 1 for steering and 4 for the hyrdos...
  13. minitrucker

    minitrucker Member

    Joined:
    Jul 1, 2003
    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    i know but all im worried aboutright now is the hydros. ill probably use a seperate 2 channel remote to drive the car so that my friend and i can take turns. he drives and i hit the switches or the other way. thats my idea right now
  14. dj6666969

    dj6666969 Active Member

    Joined:
    Feb 6, 2004
    Messages:
    1,284
    Likes Received:
    0
    hmmm this is my idea and it uses 4 servos. Mount each servo on its side right by the arm and then use 1 of those discs for each servo and then connect a tie rod to each arm. as the servo turns the car will go up and down the thing about this is thatn you would have to go back and forth because servos down go all the way around. I dont even know if what im saying makes any sence to any of you but it seems to make the car go up and down ok!
  15. monsterrcbuilder04

    monsterrcbuilder04 Active Member

    Joined:
    Feb 13, 2004
    Messages:
    1,636
    Likes Received:
    0
    ya i understand.that is what i was thinking.just have toggle type switches or like on a plane radio they have switches you push up and down to make things move. use 2 seperate recievers for that idea trucker. a 2 channel reciever/radio anbd a 4 channel reciever/radio rather then one reciever and 2 radios.it will confuse the reciever and youll have a mess on ur hands.
  16. redheat

    redheat Member

    Joined:
    May 22, 2004
    Messages:
    974
    Likes Received:
    0
    What your talking about is more than likely going to require air plane Tx,Rx, servo package to operate all your servos, RED
  17. tnx

    tnx Member

    Joined:
    Jul 18, 2004
    Messages:
    255
    Likes Received:
    0
  18. dj6666969

    dj6666969 Active Member

    Joined:
    Feb 6, 2004
    Messages:
    1,284
    Likes Received:
    0
    well red he said he hhad a 4 channel radio with servos so that should work.
  19. monsterrcbuilder04

    monsterrcbuilder04 Active Member

    Joined:
    Feb 13, 2004
    Messages:
    1,636
    Likes Received:
    0
    no i think reds right. you dont want to be running 2 different radios on the thing.it is really nice to have everything off of one. plus if you use a regular 4ch radio you will be using the gas for one servo.steering for another and isnt one of the chanels just a button? dont know the fourth is probably a switch wich is alright. i was saying ina round about way to get the plane system.get a radio and flight pack.it will give you all the electronics you need and have it done the right way.
  20. redheat

    redheat Member

    Joined:
    May 22, 2004
    Messages:
    974
    Likes Received:
    0
    Dont you think that it would be better to have all the controls on one Tx? I've got a buddy that puts tanks together that require as many as 8 and 10 servos to operate it I'll ask for his opinion on the subject, RED
Thread Status:
Not open for further replies.