Engine problems please help!!!!!!!!!!!!!

Discussion in 'RC Offroad Forum' started by Roostertailking, Jan 6, 2004.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Roostertailking

    Roostertailking New Member

    Joined:
    Jan 1, 2004
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    [^]Hey guys I am having a problem with my engine first I kept burning glo-plugs and I was told I was running my engine too lean so I try to richen it and the engine would start then shut of after a few seconds so I decided that I would try the break in process again and now the engine start but when I try to go a little over half throttle the engine dies I am really confused and I am new at this so please help me! [?]
  2. Steve M

    Steve M Member

    Joined:
    Aug 23, 2000
    Messages:
    188
    Likes Received:
    0
    It sounds like you are too rich now. When you opened the needle valve to richen it, how far did you go?
  3. Roostertailking

    Roostertailking New Member

    Joined:
    Jan 1, 2004
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Well now I was trying to start all over and break it in so I closed the valved all the way then turned it out 3 turns and I just tryed to run it again and it started running and then I opened the low speed needle and it ran a little faster then it shut of again.
  4. Bloobert28

    Bloobert28 Member

    Joined:
    Apr 30, 2004
    Messages:
    68
    Likes Received:
    0
    it may be ur low end
  5. monsterrcbuilder04

    monsterrcbuilder04 Active Member

    Joined:
    Feb 13, 2004
    Messages:
    1,636
    Likes Received:
    0
    way too old to talk about. this has ended
  6. alisar70

    alisar70 Member

    Joined:
    Mar 13, 2004
    Messages:
    777
    Likes Received:
    0
    open you low end so u get more fuel then try it
  7. monsterrcbuilder04

    monsterrcbuilder04 Active Member

    Joined:
    Feb 13, 2004
    Messages:
    1,636
    Likes Received:
    0
    dude i think he has fixed the problem by now
  8. alisar70

    alisar70 Member

    Joined:
    Mar 13, 2004
    Messages:
    777
    Likes Received:
    0
    oh when was this post
  9. monsterrcbuilder04

    monsterrcbuilder04 Active Member

    Joined:
    Feb 13, 2004
    Messages:
    1,636
    Likes Received:
    0
  10. pimp

    pimp Active Member

    Joined:
    Mar 15, 2004
    Messages:
    240
    Likes Received:
    0
    the glow plug prob is that u r ovesly not putting the washer in there like u r soupposed 2
  11. monsterrcbuilder04

    monsterrcbuilder04 Active Member

    Joined:
    Feb 13, 2004
    Messages:
    1,636
    Likes Received:
    0
    i always out it in but i would have never thought it would make a difference
Thread Status:
Not open for further replies.