Engine problem

Discussion in 'HO Scale Model Trains' started by 507wayne, Oct 24, 2005.

  1. 507wayne

    507wayne New Member

    Joined:
    Nov 21, 2006
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Greetings
    I have a problem with a life like GP 38. when I try to run it all that happens is the light lights and a slight hum no movement, any idea what could be wrong.
    Thanks
    Wayne
  2. sumpter250

    sumpter250 multiscale modelbuilder

    Joined:
    Jan 19, 2002
    Messages:
    3,217
    Likes Received:
    0
    Is this a LifeLike trainset loco, or a Proto 2000? I've heard that the P2K diesels have a tendancy to have the axle gears split, and slip on the axles. If it is new, take it back to the shop where you got it. They should be able to find out what's wrong, and fix it.
    Pete
  3. 507wayne

    507wayne New Member

    Joined:
    Nov 21, 2006
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Pete

    It is a used engine. I dont think it is a proto_Other than the slight hum nothing else happens.
    Thanks
    Wayne
  4. 507wayne

    507wayne New Member

    Joined:
    Nov 21, 2006
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Pete

    It is a used engine, I dont think it is a proto. Other than the slight hum nothing else happens.
    Thanks
    Wayne
  5. eightyeightfan1

    eightyeightfan1 Now I'm AMP'd

    Joined:
    Jun 18, 2002
    Messages:
    2,837
    Likes Received:
    0
    Sounds like something is jammed in the drive. Like Pete said, something might of split or even just a piece of dirt or something caught in the gears. If you have a diagram, you can take apart the drive gears, clean them and re lube them.
    Give this a try...Before the ultimate.....Turning it into a projectile.
  6. nachoman

    nachoman Guest

    double make sure your track is not conected to the AC terminals on your power pack!!

    kevin
  7. CSX

    CSX Member

    Joined:
    Sep 20, 2005
    Messages:
    157
    Likes Received:
    0
    I have never liked lifelike...
  8. 507wayne

    507wayne New Member

    Joined:
    Nov 21, 2006
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Thanks all for the help. It turned out to be jammed gears. Quick fix.

    Wayne