Bl-2 Problem

Discussion in 'Getting Started' started by train25b&o, Feb 22, 2007.

  1. train25b&o

    train25b&o New Member

    Joined:
    Feb 21, 2007
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    I have a proto 2000 BL-2 engine that I have had for a number of years. I purchased it brand new and ran it for a couple years. It started developing a clicking noise which appears to be a problem with the trucks. It has been sitting in its box for a few years and i just took it out and started tinkering with it. I have been unable to fix the problem. This is apparently a common problem with first run BL-2 proto locos. Does anyone know what exactly this problem is and if it can be corrected?
  2. CRed

    CRed Member

    Joined:
    Dec 11, 2006
    Messages:
    620
    Likes Received:
    0
    The only problem I've heard of with the early Proto 2000 engines is the cracked gear problems they had.

    Chris
  3. myltlpny

    myltlpny Member

    Joined:
    Feb 18, 2007
    Messages:
    246
    Likes Received:
    0
    It does sound like the gear problem. I had a Proto 2000 GP-18 where the gears split along the axles. I called Lifelike and they sent me new wheelsets, no charge. I understand their new owner, Walthers, is honoring the waranties.
  4. Squidbait

    Squidbait Recovering ALCO-holic

    Joined:
    Jan 27, 2007
    Messages:
    1,257
    Likes Received:
    0
    Yep, it sounds like the split axle problem. If you've got any old Athearn diesel wheelsets lying around, the axle is the same, so you could swap them out.