Bachmann Big Hauler Sound Doesn't work

Discussion in 'FAQs' started by doc2345, Dec 26, 2004.

  1. doc2345

    doc2345 New Member

    Joined:
    Dec 25, 2004
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    I have a Bachmann G Scale Big Hauler that I put around the Christmas tree. When I set it up this year it worked. It didn't the second time I ran it. Does anyone know where to get the repair manual that would tell me how to open the Tender where the sound and wiring are so I can check the wiring to the sound chip?
  2. Russ Bellinis

    Russ Bellinis Active Member

    Joined:
    Feb 14, 2003
    Messages:
    4,707
    Likes Received:
    0
    Don't take it apart. Contact Bachmann. They guarrantee their locomotives for life. Send the locomotive back to them and they will repair it for the cost of shipping.
  3. Freelancer

    Freelancer Member

    Joined:
    Oct 25, 2002
    Messages:
    321
    Likes Received:
    0
    Did you check the battery in the tender? Also check the connection between the locomotive and the tender, the plug may have come loose. I can't recall right now if there is a switch by that connector, but if there is, make sure that it is turned on. One last thing to check would be to make sure that the volume isn't turned all the way down. Just a though, good luck!

    Freelancer
  4. doc2345

    doc2345 New Member

    Joined:
    Dec 25, 2004
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Thank you! I noticed that too and that is What I will do! I tried the new battery.

    There is a switch on the loco next to the plug and I checked that too!